Hvem er jeg? | CV | faglige interesser | privat

Christian Bach Hansen - autoriseret psykolog

Læs med nedenfor om personen og psykologen du møder. Her deler jeg lidt om min erfaring, faglige interesser og lidt om mit liv udenfor psykologien.

Jeg er født i 1972 og blev uddannet psykolog og klinisk arbejds- & organisationspsykolog på Aalborg Universitet i 2010. Jeg er autoriseret af psykolognævnet, og medlem af Dansk Psykologforening. Jeg er videreuddannet i en 3-årig traumeterapeutisk tilgang - Somatic Experiencing (på dansk: Somatisk Erfaringsdannelse - forkortet SE).
Tilgangen har været betydningsfuld i min egen udviklingsproces som psykolog og terapeut - ja som menneske i det hele taget. Du kan læse mere om den særligt effektive og nænsomme tilgang her.

I mit arbejde som psykolog har jeg blandt andet beskæftiget mig med terapi, rådgivning og konsulentarbejde, screening, psykologiske undersøgelser og vurderinger samt supervision og undervisning. Jeg har været ansat i flere kommuner som klinisk arbejdspsykolog og har været ansat på et privathospital og smertecenter før jeg startede min egen praksis i Aalborg.

Før jeg valgte at blive psykolog, har jeg over 10 års erfaring fra den nordjyske mobilindustri, hvor jeg var med til at udvikle mobiltelefoner i en ansættelse som Electronics Design Engineer - et spændende arbejde med mange rejser til udlandet, som dog siden måtte vige for psykologarbejdet, der engagerer mig i dag.

Faglig profil og interesser

Jeg er uddannet klinisk arbejds- og organisationspsykolog på Aalborg Universitet (cand.psych.) og autoriseret (cand.psych.aut.) med mere end ti års arbejdserfaring med, og interesse for særligt belastningspsykologi og psykotraumatologi – i bredeste forstand kalder jeg det ’klinisk hverdagspsykologi’.

Som psykolog, arbejdspsykolog og traumeterapeut, er jeg fagligt optaget af hverdagspsykologien : Den brede normalitet, hverdagens udfordringer og belastninger - i både uddannelse, arbejdsliv, familieliv og livet i øvrigt.

Jeg er interesseret i hvordan kliniske forståelser og viden fra mange forskellige faglige felter og terapeutiske retninger kan kombineres for at skabe en bedre hverdagspsykologi, og dermed give mulighed for at hjælpe endnu flere mennesker.

Som menneske og psykolog har jeg selv oplevet psykologhjælp og behandlingsformerne jeg tilbyder. Både i egne livskriser, som personlig udvikling og som del af min løbende faglige udvikling bl.a. gennem supervision, kurser og videreuddannelse.

Normalisering af det helt normale og noget om taknemmelighed

Jeg er taknemmelig for, at min egen livsbane og karriere har ført mig omkring SE uddannelsen og Somatic Experiencing, der har vist sig som et samlingspunkt for mennesker og fagpersoner, som alle i en vis forstand er interesserede i normaliseringen af menneskelige tilstande og psykiatri.

'Normalisering' forstået på den måde, at vi har det til fælles, at betragte mange klassiske psykiske diagnoser, tilstande og syndromer, som:

Normale og naturlige konsekvenser af, og reaktioner på, at have oplevet eller at have stået model til noget 'unormalt', noget belastende og overvældende som menneske, eller at have manglet støtte og omsorg på kritiske tidspunkter i tilværelsen.

Ikke som udtryk for fejl, mangler, svaghed eller 'sygdom' i klassisk forstand hos den enkelte.

Jer er også dybt taknemmelig for alle de samtaler, med klienter og kolleger, jeg har haft gennem tiden. De har alle hjulpet mig til at finde min egen stil som psykolog og behandler, og har beriget mig som menneske.

​Jeg begyndte at interessere mig for psykologi, da jeg i min tidligere karriere, i en teknisk arbejdsverden, stod over for nogle store livs- og arbejdsmæssige overvejelser og valg. Her kontaktede jeg selv en psykolog, hvilket var helt nyt for mig dengang. Det åbnede en verden af helt nye perspektiver, som skulle forandre ikke blot min situation dengang, men som over tid ændrede mit liv og mine arbejdsmæssige interesser. Det motiverede mig til selv at praktisere som psykolog. Et valg jeg aldrig har fortrudt, da jeg oplever det særligt berigende som menneske, at være vidne til udvikling og store positive forandringer.

Christian Bach Hansen - Ivrig fossiljæger og amatørgeolog

Christian Bach Hansen - Ivrig fossiljæger og amatørgeolog

Livet udenfor psykologien

Privat bor jeg i Aalborg sammen med kvinden i mit liv - Katrine.

I min fritid er jeg et passioneret friluftsmenneske - hvilket måske fremgår af det personlige islæt på hjemmesiden :) Jeg nyder at være i naturen og interesserer mig særligt for vores naturhistoriske fortid. Det har gjort mig til fossiljæger & amatørgeolog - med flere såkaldte Danekræ på samvittigheden. Bl.a. et fodaftryk fra en nyopdaget dinosaur art på Bornholm, en krokodilletand fra Aarhusbugten og første delvist sammenhængende skelet fra en havlevende svaneøgle, fundet i Danmark… men det er en anden snak.

Hvis du har læst helt hertil og ønsker hjælp med en udfordring, en tilstand eller lidelse, så kontakt mig endelig. Du er også velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål.

De bedste hilsner fra Christian

CV: Erhvervserfaring - Uddannelse - Andet psykologisk arbejde

 

Erhvervserfaring

  • 2020 Selvstændig, Christian Bach Hansen – autoriseret psykolog

  • 2019–2020 Psykolog, Skørping Smertecenter/Capio CFR

  • 2013–2019 Klinisk arbejdspsykolog, Frederikshavn Kommune

  • 2012–2013 Psykolog, anden aktør

  • 2011–2012 Erhvervspsykolog, Hedensted Kommune

  • 2005 – 2010 Studiejob. Botilbud for anbragte, socialt belastede unge.

  • 1998 – 2004 Electronics Design Engineer, ATL Research A/S, Aalborg og Texas Instruments Denmark A/S, Aalborg

  • 1996–1998 Elektroniktekniker, Bosch Telecom Danmark A/S, Pandrup

  • 1995–1996 Elektroniktekniker, S&W Medico, Aabybro

Uddannelse

  • 2015–2018 3-årig efteruddannelse i Somatic Experiencing (traumeterapeutisk uddannelse). Certificeret Somatic Experiencing Practitioner

  • 2013 ’Superbruger’ på Feedback Informed Treatment (v. Scott Miller)

  • 2011–2014 Autorisation ved Psykolognævnet (cand.psych. aut.). Autorisationsnr: 2014139

  • 2005 – 2010 Psykolog (cand.psych), Aalborg Universitet, kandidat i professionsuddannelsen ’Klinisk Organisations- og Arbejdspsykologi’. Som navnet antyder, var der her fokus på, hvordan kliniske forståelser kunne gøres gældende, ikke blot for medarbejderes reaktioner på belastningsforhold i arbejdet, men også i organisation og ledelse. Speciale: ’Evolution, kompleksitet og personlighed – et arbejds- og organisationspsykologisk observationssprog’.

Andet psykologisk arbejde

  • 2015-(nu) ERFA-netværk: Månedlig deltagelse i ERFA-netværk med privatpraktiserende psykologer i Aalborg/opland samt med øvegruppe i Somatic Experiencing tilgangen.

  • 2016-2017 Deltagelse i landsdækkende projekt for traumatiserede flygtningefamilier

  • 2015 Praktikvejleder/ansvarshavende psykolog – Frh. Kommune

  • 2015 Samtalerække for medarbejdere ved MARTIN (by HARMAN)

  • 2013–2018 Supervision af andre faggrupper samt psykologer på vej mod autorisation – Frh. Kommune

  • 2012 Forfatter på et kapitel i bogen ’Realistisk metode i psykologien’ (2013) . Fortløbende interesse i, og arbejde med, bidrag til psykologisk metodeudvikling, tidligere bl.a. i samarbejde med AAU/Center for Klinisk Hverdagspsykologi.

  • 2010 Ekstern psykologisk konsulent, Arkitektur og Design - Aalborg Universitet. Foredragsrække vedrørende stress og kreativitet for 400 nystartede bachelorstuderende samt 250 kandidatstuderende og ansatte tilknyttet studiet.

  • 2009 Ekstern psykologisk konsulent, Icelandic Attainment (IA), Reykjavik, Island.
    Et videnskabeligt projekt for IA, der vurderer og måler subjektive personlige kompetencer og egenskaber. Der blev foretaget forudgående research og skabt fundament for de analytiske metoder og måleredskaber, der skulle anvendes i IA's centre. Jeg fungerede som projektleder og aktivt medlem af gruppen, der foretog dette arbejde, som blev præsenteret for, og taget godt imod af IA samt en repræsentant for den islandske regering.

Kom hurtigt i gang